Женско списание » Коса » Ябълков оцет като козметично средство.

Ябълков оцет като козметично средство.

Ябълков оцет може да се превърне за Вас в много повече от подправка, която се използва в готвенето. Той може да се грижи за Вашата красота, без вкладывания големи пари. Как? Най-добре е да използвате органичен оцет. Ябълковия оцет е много полезен и има антисептични свойства. Така че много се използва ябълков оцет като козметично средство. С негова помощ Можете да подобрите:

Ноктите:

Красиви и здрави ноктите изискват постоянна грижа. Ябълков оцет може укрепване на ноктите и ги прави по-трайни. Изсипете в   чаша преварена вода, малко оцет на ден (около 1 см) и добавете една щипка лимонена киселина, разбърква се и дръжте ноктите за 5 минути в този разтвор. Направи ваната трябва всяка вечер преди лягане, след това нанесете зехтин или мазен подхранващ крем и разтривайте в ноктите.

Коса:

Ябълковият оцет предпазва от нежелан блясък и помага на пърхот. Помага да поддържате косата мека и гладка. Също оцет помага затвори кутикула на косъма, което е много важно, когато искате да имате не само здрави, но и копринена коса. За да се възползвате от неговите чудодейственными качества, се разтварят в малко количество оцет във вода. След измиване на косата с шампоан, изплакнете косата си с климатик от тази смес.

Ябълков оцет като козметично средство. ябълков оцет

От целулит:

Целулитът е друг проблем, който понякога изисква повече, отколкото просто да се яде здравословна храна, да извършва физически упражнения и пиене на много вода. За да се намали появата му и се стягат, кожата и тялото, направете релаксираща вана с добавянето на чаша ябълков оцет. Също така там можете да добавите морска сол.

Кожа:

Ябълков оцет може да помогне за подобряване на общия тонус на кожата, възстановяване на естествения рН баланс на кожата и намаляване на възпалението, причинени от акне. Направете тоник за лице с него. За начало умойте и почистете кожата на лицето. Навлажнете памучен тампон с вода и малко ябълков оцет. Избършете лицето, като се избягва областта около очите. Оцет също може да добавите в глинени маски или билкови настойки.

Още ябълков оцет може да бъде като средство за изпотяване и миризма на краката, и в присъствието на   гъбички   по кожата на краката и ноктите. По този начин, ябълков оцет, е напълно да се използва като козметично средство.