Женско списание » Човек » Вредните навици, които причиняват бръчките.

Вредните навици, които причиняват бръчките.

Бръчкитеса естествена проява на стареене. Жените правят всичко, за да запазят младостта за по-дълго – се харчат за скъпи кремове, правят различни маски, посещават специални салони, но забравят най-важното – за своите вредни навици, които причиняват бръчките преждевременно. Какво причинява преждевременни бръчки, нека да разгледаме:

Вредните навици, които причиняват бръчките. Вредните навици, които причиняват бръчките.

Пушенето.

Тютюнопушенето е най-честата причина за преждевременно бръчки.Беше проведено проучване, където са участвали две момичета-близняшки, един от които се пуши, а другата не. Стареенето на кожата се е осъществило по различен начин – курящей момичета бръчки видимо все повече, макар и гените им са били едни и същи. Затова за да запазите младостта на кожата за по-дълго се откажете от този лош навик!

Диета.

Постоянно консумация на вредни храни е причината за ранните бръчки. Продукти, в които се съдържа много захар може да създаде повече бръчки на лицето си. Чрез повреждающий процес, който се нарича гликирование, молекулите на захарта се прикрепят към протеини в кожата (включително колаген), карайки ги да се превръща в твърда и лошо оформени. Това води до загуба на еластичността на кожата, както и контурите, подпухналостта и фините линии.Рафинирана захар и други прости въглехидрати, също предизвикват възпаление в цялото тяло, което води до главоломно покачване на нивата на инсулин. Възпаление произвежда ензими, които разграждат колаген и еластин, което води до увисване на кожата и бръчки. Затова намалете консумацията на рафинирана захар и прости въглехидрати!

Вредните навици, които причиняват бръчките.Алкохол

Алкохол.

Алкохолът води до обезводняване на цялото тяло и особено на кожата. Това означава, че кожата Ви ще изглежда опухлой и не е прясна, след като пиете алкохол.С течение на времето кожата губи своята еластичност и свежест се дължи на липсата на хидратация. Освен това алкохолътима огромен негативен ефект на витамин А, който е много важен за регенерацията на кожните клетки иза производството на колаген. В края на краищата, когато е в малки количества колаген, кожата губи своята еластичност.

Нощен грим.

Много е важно винаги да изтриете грима преди лягане!Сън с грим е един от най-вредните за кожата. В края на краищата грим в продължение на цялата нощ, да се натрупва и да проникне в порите, които се разпределят на колаген и еластин. Това може да ускори процеса на стареене. Така че вземете си за навика на нощта винаги е почистване на кожата от грим и овлажнява я!

Вредните навици, които причиняват бръчките. Вредните навици, които причиняват бръчките.

Дъвченето на дъвка.

Честата консумация на дъвки причинява бръчки, най-често в долната част на устната кухина. Освен това тя предизвиква и други проблеми в структурата на устата и с проблеми, особено със стомаха. Така че струва си да се откаже от този лош навик.

Пренебрегването на слънцезащитни продукти.

Много жени смятат, че един крем от вредните ултравиолетови лъчи е необходим само на плажа.Това не е така, трябва да се използват и в обикновени дни, а през горещите летни дни още повече! В края на краищата, дори и за няколко минути излагане на слънце може да доведе до унищожаването на колаген, което ще доведе до бръчки.Затова нанасяйте слънцезащитен крем всеки ден и във всяко време най-малко 20 минути преди да излезете. Изберете крем, който е с цинков оксид или титанов диоксид.