Женско списание » Човек » Вредно ли тонален крем: 5 най-често срещаните митове за него.

Вредно ли тонален крем: 5 най-често срещаните митове за него.

Тонален крем – едно от най-популярните козметични средства, който ви позволява да създадете матирано покритие, скриване на малки несъвършенства на кожата и т.н. Но някои жени не са склонни да използват тонално крем, поради убеждения, които са се появили доста отдавна. Но вредни ли всъщност тонален крем? Нека да разгледаме:

Вредно ли тонален крем: 5 най-често срещаните митове за него. 5 най-често срещаните митове за него.

Мит 1. Тонален крем не дава на кожата да диша.

Това е много старо убеждение, което отдавна оборени, защото в състава на много от съвременните тонални кремове предлагат силиконови полимери, които представляват по кожата тънка мрежа, пропускающую въздух.

Мит 2. Тонален крем не е в състояние да скрие пигментация на кожата, разширени пори или "звезда".

Съвременните тонални кремове се справят чудесно с тази задача, тъй като те съдържат максимално количество пигменти, и при този крем запазва лека текстура. Също така може да се ползва помощни вещества, като коректор, за да скриете "звездички". Коректори с наличие на розово, зелено или лилаво цветове ще ви помогнат да скриете сив, землянистый цвета на лицето, а прикрие синини под очите ще ви помогне коректор с жълт оттенък.

Мит 3. Тонални кремове обезвоживают кожата и при редовна употреба влошава състоянието му.

Когато тонален крем само началото на производство и състава им наистина оставя много да се желае. Но сега състав на тонални кремове значително подобрена. Повечето от тях съдържат хранителни масла, мастни вещества, които предпазват кожата от дехидратация, хидратират и подхранват.

Но не забравяйте, че изборът на тонален крем трябва да се вземат предвид особеностите на своята кожа . При мазна кожа трябва да използват течни тонални средства с ниско съдържание на масло, при суха – мус или гъста тонален крем с хидратиращи частици, както при нормална подходящ всяко тонално средство.

 

Вредно ли тонален крем: 5 най-често срещаните митове за него. 5 най-често срещаните митове за него.

Мит 4. Тонални средства ускоряват стареенето на кожата.

В състава на много тонални средства идват слънчеви филтри, които пречат на въздействието на слънчевите лъчи, като по този начин защитава кожата от стареене . А кремовете, които съдържат антиоксиданти също спомагат за поддържане на младостта и се бори с бръчките .

Мит 5. Тонални средства предизвикват появата на акне.

Както вече бе казано, съвременните тонални кремове съдържат овлажняващи и захранващите компоненти, а също така се срещат салицилова киселина и триклозан, които са в състояние да предотврати появата на пъпки , успокоява кожата и премахва възпалението.

Акнето може да се появи от лошо почистване на кожата от тонален крем, но не от самото му използване. Затова е необходимо внимателно почистване на кожата средство за измиване или за отстраняване на грим.

А също и за това, за да се предотврати появата на акне, трябва правилно да изберете тонален крем за лице за Вашия тип кожа , като се има предвид всички нейни характеристики.