Малки тайни за голям гардероб

Без значение дали смятате закупуване на дрехи, просто за вас това е една вечна главоболие, или, напротив, удоволствие – съвети Наталия Najdenski и Стоян Trubetskova , със сигурност ще се процес на образование по-съзнателен шкаф, лесно и приятно. Всички повече или по-малко се интересуват от мода, поне са чували имената им. От пера признати експерти в областта на имидж и стил не е освободена един бестселър, всеки от които е много информативна и изпълнен с практически препоръки.

И «малки тайни, голям гардероб» е подробно ръководство по ф.д стил включва в себе си четири основни секции: основен, ситуацията, Мода и сезонен гардероб. Авторите се учат бъде комплекти за различни ситуации и време на годината, правилният избор на основата на гардероба си, с вкус и мач дрехите и да се допълни с аксесоари. Плюс – интересни скици от историята на модата, подробен стилове на картата, съвети за комбинирането на цветове, материи, щампи и важна информация за дрехи, грижа, и много други.

Little secrets of the great wardrobe

Little secrets of the great wardrobe

От гардероба на хаос… промяна на реда на

«Ние сме това, което носим. Всяко облекло може да ви кажа за нас много повече, отколкото ние бихме искали. И какво е животът, това е гардероб със собствените си «скелети». Тя отразява този сложен комплекс от проблеми, които често дори не осъзнаваме. Социален статус, самочувствие, стремеж към съвършенство – всичко, увит в стегнат възел с парите, които печелят и разумно харчат.»

Ако търсите подходящи неща изяжда много време и пари се превръща в проблем, докато сте постоянно «нямам какво да облека» гардероба небалансиран. Нужда от сериозни промени, и най-важното – различен подход към избора на дрехи.

Какъв гардероб може да се счита за хармонично?

• 60% от базовите неща, 35% – ситуативно и 5% от модерен

• част от нещата, които може да създаде голям брой комбинации и винаги се облича до мястото, красиво и с фантазия,

• в пороховницах достатъчно подходящо облекло, така че можете да бъдете готови за всякакви климатични условия и ситуации

• закупуване на неща, вие залагате на качеството, а не количеството – в гардероба е само стилни дрехи, които подчертават вашата индивидуалност.

Little secrets of the great wardrobe

Little secrets of the great wardrobe

Базов гардероб

Ярки, необичайни неща, разбира се, да повиши настроението, но на практика често се оказва в гардероба си – не е подходяща за всеки и не винаги е необходимо. В основата на гардероба трябва да бъде различно облекло е универсална, доказан течение на времето, необходимо. Това е базов гардероб, «той е като бяло платно, върху който е написан нов начин, чрез добавяне на всеки сезон преди няколко модни неща.»

Класически cut

Нещата в класически стил и съчетава в себе си женственост и строгост, елегантност и финес, те изглеждат чудесно на младите модата, както и техните баби, като на дрехи много предимства:

• елементи в класически стил отдавна е излязъл от мода,

• благодарение на моно и лекота могат лесно да бъдат комбинирани един с друг и всеки дрехи

• те са подходящи за голям брой ситуации, които не са провокативно и неподходящо

• в комбинация с авангардни, че те баланс, приглушают чувство «бюст»

• вие винаги можете да създадете по един нов начин, чрез добавяне на аксесоари.

«Сдържаност неща в класически стил и отговаря на изискванията на базовия гардероб, където като в едно голямо и сплотено семейство, между близки и далечни роднини, има пълно съгласие. Тези изисквания са доста строги: простота, високо качество на изпълнението, гъвкавост».

Little secrets of the great wardrobe

Целогодишна Основа

Това е минималният набор от неща, които трябва да бъдат във всеки гардероб и винаги ще може да ви помогне. Те са гъвкави, неутрален, от висок клас, подходяща за всеки сезон, извън мода поне няколко години, перфектно комбинират помежду си и с други неща.

• Панталон: класически cut, преки. Те могат да се носят с всичко и навсякъде, те се свързват заедно цял гардероб с тях могат да се съставят безброй комбинации – за работа, почивка, дори и за специални случаи.

• Панталон в класически стил, прави, с дължина до коляното, луксозен и женствен в същото време. Тя е актуална през цялата година и се съчетава добре с всички видове върхове, блузы и сака.

• Рокля прост стил, със средна дължина. В комбинация с аксесоари, шалове, колани е в основата на безброй образи от ежедневни до вечер.

• Бялата блуза класически cut изглежда уютно и подходящо в офиса и извън него.

• Сако, оборудвана, класически cut, универсална нещо. Това ще двойка и всички елементи на базовия гардероб. Чудесно и елегантно изглеждат с панталони, поли и рокли.

• Тениска, бяла, къс ръкав на базата на термобелья. Тя винаги ще намери приложение: може да се носи под деним яке за пролетта, с шорти през лятото, под топла жилетка за зимата.

• Жилетка, пуловер възли върхове и топлината през зимата и да служи като чудесна алтернатива на горната дреха, и в извън сезона.

• Помпи класически стил, кожа, черно и бежово, универсален, подходящ за всяко облекло.

• Чанта, класически, неутрални цветове; каишка от еднакво кожа с класически и високо качество на ключалката; слънчеви очила с високо качество, класически; класически часовници на кожена каишка или метална гривна; бижута, Малки пръстени, конци от перли, обици с диаманти, златна верижка, деликатна гривна, копринен шал, шал.

Little secrets of the great wardrobe
Little secrets of the great wardrobe

Гъвкавост и лекота

Върви рамо до рамо, като простота е в основата на универсалност на базовия гардероб. Да Не се бърка с аскетизмом, «простецки», а скуката! Тук вече става въпрос за «проста и чиста» («чисто и просто») стил, който е предпочитан от много известни дизайнери.

Въпреки това, трябва да се разбере, че когато си силует и цвят чист, всеки детайл се вижда. Ето защо, колкото по-лесно нещата, толкова по-добре, те трябва да бъдат. За да изберете и купите най-доброто, иначе целият ефект «чисто и просто» ще се превърне в «обикновено чист» или «почистване на боклука».

Основни цветове и материи

В основата на гардероба си, предпочитат ахроматических цветове (бяло, черно, сиво), ненаситени нюанси на кафяво и неутрален бежов цвят. Те са гъвкави, ненавязчивы, добре се съчетават с други цветове и, разбира се, практически.

За базов гардероб трябва да се избират естествени и качествени материи. Традиционно, през лятото да се носят: лека коприна, памук, лен, смесени тъкани, вискоза; за есента и пролетта – туид, букле, трико; зимата – вълнени топли платове, модерни изолационни материали, кожа.

Little secrets of the great wardrobe

Качество

Странно е, но, за да се създаде рентабилен гардероб, вие на първо място се нуждаят от големи инвестиции. Основни неща, за да бъде с отлично качество, както увесистый «тухла» в основата на кабинета, толкова по-скъпо трябва да бъде. Да Не остане ни пари за такива неща, като тяхното качество и гъвкавост ще даде възможност за дългосрочни дивиденти в продължение на много години и ще позволи по всяко време и във всяка ситуация, изглеждат ефектно.

Ситуацията гардероб

За разлика от универсалната постоянно ситуативного гардероб е различен, мобилни и най-чувствителни към промяната. Това е част от гардероба, която върви надолу по пътя на живота и да отговаря на неговото изпълнение, професия, Професия, статус, кръг и т.н. Ако тя е добре оформена, вие ще бъдете готови за повечето ситуации и не всеки път ще си счупиш главата, какво да облека.

Little secrets of the great wardrobe
Little secrets of the great wardrobe

Начин на живот

Преди формирането на ситуацията гардероб, тя трябва да проучи начина си на живот. В продължение на месец, за да следите колко часа прекарвате в различни сфери на живота. Превод на лихви за графична яснота. Например, 35% от времето, което прекарвате в офиса и 20% на дома, 15% да се отдадете на своята страст (отивам в студиото да рисува), 10% общуват с приятели извън дома, 5% — спорт и т.н. След това да се направи втората графика от същия клас, но който отразява съотношението неща в гардероба си. Сравни. Ако таблицата е близо, това е разумно подбрани и са в хармония с начина ви на живот, ако вие изрично не сте съгласни – има явен дисбаланс. Следователно, излишни разходи и неприятности при избора на дрехи. Веднага се отървете от ненужните неща и да купуват нови, наистина, необходими за този период от живота.

Можете да се чудя как вашата поръчка гардероб се различава от универсална. «Защо на мястото на бялата риза от памук, може да имате копринени синята блуза. И дънки в гардероба си не може да бъде съвсем. Какъв смисъл да си купи Шпайкове, ако прекарвате деня зает дете? Или имате само два-парче костюм, ако в професията и убеждения да не са обременени с дрес-код писател на свободна практика?»

Капсули или комплекти

За разлика от базата, която се състои от отделни, но свързани неща абсолютно, ситуационная форма гардероб комплекти и капсули, подбран по конкретни задачи – от «офис», «спорт», «един», и т.н. принципът на универсалността тук не работи – то тази част от гардероба ще се превърне в монотонен и повтарящ се.

За всяко време на годината имат нужда от няколко комплекта дрехи, от 4-5 до 15-20, в зависимост от начина на живот. Но, уви, този метод е доста скъпо, като кит, оставяйки мода напълно напуска кабинета.

Така че по-популярен е вторият начин на формиране на ситуацията шкаф – капсули. Нещата са подбрани по такъв начин, че те лесно се групират и може да създаде не една, а няколко групи. «И ще получите това, което искате, и да организират по свой вкус с тези, които вече са в гардероба. Той дори може да се преобразува чрез аксесоари в различни разновидности на стила». Това е много по-удобен и икономичен вариант, гарантирующий разнообразие с най-малко неща.

Little secrets of the great wardrobe

Little secrets of the great wardrobe

Стил на лични

Желанието да бъдат стилни рядко някой оставя никого безразличен. Въпреки, че формирането на своя стил – нещо лесно и си заслужава. По думите на Коко Шанел, «Модата идва и си отива, но стилът остава.» Най-стилните жени в света е невероятно постоянни в избора на дрехи и се носят всеки ден.

Проява на стил може да се изрази повече или по-малко ясно. Почти всяко нещо, като го третират поотделно могат да бъдат отнесени към една от четирите основни стилове: класически, романтичен, спортен или драматични. Във всяка от тях има безкрайни възможности. Диапазон на стилове показва стилове, и това, че трябва да бъдат внимателни. Стилове, които са близки до кръга може лесно да се комбинират и да се създават образи и microtile. Стилове, които са на противоположни полюси рядко се съчетават.

Сезонен гардероб

В нашата страна сезоните са ясно изразени, така че не сезонните дрехи са от съществено значение. Разбира се, всеки сезон има своите правила за формиране на гардероба. Ныдинская Наталия и Стоян trubetskova боядиса ги в най-малките подробности – самостоятелна лято, есен, пролет и зимния гардероб. Почти 2/3 от книгата е посветена на описанието на сезонни бази данни и изображения, препоръчани от стилове, аксесоари, материи и щампи и т.н.

Дори и кратък преглед за всеки сезон от годината ще бъде много голям, така че ние се ограничаваме само основите.

Тук са представени на сезонна база:

• Пролет: рокля, палто, панталони, поли, град, яке, блуза, Туин-Сет, кожена чанта, ярък шал, и помпи.

• Лято: рокля-сарафан, бели панталони, шорти, тениски, Бретон, ветровка, бански, сандали, слънчеви очила.

• Есента на: кожено яке, жилетка, пола-молив, ботильоны, дънки, ръкавици, пуловер, шал.

• През зимата: палта, потници, рокли, панталони, блузи, пуловери, ботуши, пуловери, шапки.

Little secrets of the great wardrobe

Гардероб Мода

Ако смятате, че събирането на база на сезонни стоки и ситуацията гардероб, е направил всичко необходимо, много погрешно. Спирайки се тук, вие ще забележите, че вашият гардероб-бързо остарява. Дори класиката не означава «не на класика на века», основния материал и е податлив на мода – промяна на материи, силует и т.н.

Затова гардероб модерен вид, вие трябва да държите ръката си на пулса. Това не означава, че трябва да купуват най-новите тенденции неща от списания. Просто следват най-новите тенденции и изберете няколко ключови тенденции, които са най-подходящи за вас и вашия портфейл.

«Модни стоки и аксесоари за разширяване на възможностите на гардероба, като малко лукс, блясък и личен чар. Така че, докато са живи и активни, гардероба трябва да живеем активен живот.»

Little secrets of the great wardrobe

Little secrets of the great wardrobe

И не забравяйте, че «най-правилния път за неповторимост, за да бъдеш себе си и да изберете неща, които подчертават индивидуалността. Разнообразие трябва да има в магазина. А в нашия гардероба си, трябва да бъде строг подбор на нещата. Тогава той ще бъде съвършен, ние не губим, какво да носят и се мъча с избор.»